ЛУЦЬКИЙ ГАМАНЕЦЬ
17:00, 11 січня 2017 р.

А м'ясо-то по скільки?

ЛУЦЬКИЙ ГАМАНЕЦЬ

Деякі вважають, якщо на столі чи у холодильнику немає м'яса - їсти більше нічого. Чоловік лишиться голодним навіть тоді, коли на сковорідці холоне смажена картопля і кухнею розноситься запах свіжих овочів. Що та бульба без м'яска?

Аби поінформувати читачів, де дешевше прикупити свинячу шинку, журналістка сайту "http://www.0332.ua/" відправилась на Центральний ринок та у супермаркет "Там-Там".

Так, у м'ясному відділі луцького ринку ціни на шинку коливаються від 65-ти до 70-ти гривень за кілограм.
Цікаво, що "Там-Там" пропонує акційну охолоджену м'ясну шинку за 76 гривень 90 копійок за кілограм.

Звісно, аби добряче наїстися, кілограму буває й замало. Пропонуємо вашій увазі бюджетний варіант вишуканої страви м'яса з овочами.

Для приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • Свиняча шинка - 1 кг
  • Морква - 2 шт.
  • Цибуля - 2 шт.
  • Перець солодкий - 2 шт.
  • Часник - 3 зубчики
  • Зелень сушена або свіжа (петрушка) - 1 ч.ложка
  • Корінь імбиру свіжий - шматочок довжиною 3 см
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком
  • Соєвий соус - 2 ст.ложки

    1. Підготовка м'яса
    Шинку наріжте середніми кубиками. Нарізане м'ясо складіть у миску, додайте соєвий соус, мілко нарізаний імбир, часник і зелень. Поставте маринуватися мінімум на півгодини в холодильник.
    2. Готуємо овочі
    Розмір і форма нарізки овочів не відіграє на смаковій якості страви. Єдиний момент - якщо поріжете їх дрібніше, то гарнір вийде соковитішим.
    3. Готуємо м'ясо у фользі з овочами
    Розігрійте духовку до 180 градусів. Візьміть фольгу, наріжте підходящі по довжині шматочки за кількістю порцій. Покладіть фольгу на лист, загніть краї та викладіть на фольгу мариноване м'ясо, підготовлені моркву, цибулю й перець. Трохи посоліть і додайте чорний мелений перець. Соєвий соус вже солоний, але враховуючи солодкість овочів, можна посолити. Щільно загорніть краї фольги, але з одного боку лишіть щілинку, щоб м'ясо "дихало".
    Лист із м'ясом у фользі залишіть у духовці на 2 години, і можете пускати слинки від ароматів. 

dbae4dТекст: Настя Качина

При передруці матеріалу є обов’язковим посилання  на «0332.ua. Сайт міста Луцька».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...