Що пов'язує Панаму з Волинню

У консервному цеху Маневицького лісництва, що у Волинській області, на внутрішній ринок планують переробити до 3000 тонн грибів. Зокрема, білих, польських, маслюків, опеньок і лисичок.

Завдяки співпраці з підприємством з Одеси, два роки поспіль волинські гриби експортують до Ізраїлю й Панами.

Про це інформує VIP, посилаючись на "Landlord".

Нині очікують на нове замовлення. Потужності цеху за тиждень дозволяють переробити до 4000 тонни грибів. Продукцію закуповують у населення – і свіжою, і напівфабрикати. Приміром, за 1 кг варених маслюків виплачують по 35 гривень. Якість грибів ретельно перевіряють.

«Є спеціаліст, який понад 30 років займається збором грибів і співпрацює з цехом, а також з великими підприємствами інших областей, тож питання якості продукції не виникає, — каже Світлана Думська, прес-секретар Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства. – Уся продукція має відповідні сертифікати, проходить радіологічний контроль».

Загалом консервний цех Маневицького лісництва виробляє 40 видів продукції. Серед них – варення, компоти із чорноплідної горобини, груш і яблук, сік із пізніх сортів яблук, маринований часник і буряки, щавель для борщу з лісової сировини.