В Українці на Київщині фермери Максим Мостовий та Сергій Мішков створили господарство, де розводять осетрів і добувають з них ікру. На фермі живе 50 тисяч рибин. За рік вони дають до однієї тонни чорної ікри.
Як українці чорну ікру "доїли"
18:17, 9 жовтня 2017 р.
Бізнес На фермі живе 50 тисяч рибин. За рік вони дають до однієї тонни чорної ікри.
Про це у своєму відео на Facebook повідомляє Суспільне Око.
17 років тому фермери вклали у рибу $30 тис. Сьогодні вони "видоюють" з осетрів ікру по $100 за 100 г ікри.
Рибу не вбивають, а роблять їй УЗД. Потім з неї "видоюють" ікру, тому риба знову може вагітніти.
Компанія OSETR вже імпортує ікру до країн ЄС. У вересні першу партію відправили до США. Підприємство впевнено конкурує з російськими виробниками чорної ікри.
У перспективі фермери планують вирощувати осетрів-альбіносів. Ці риби дають рідкісну ікру з золотавим відблиском.