Лише декілька днів відділяє нас від зустрічі 2018 року. Масово закуповуємо продукти, плануємо меню та святкування, гуляємо на корпоративах, а чи не час підготувати печінку до гучних застіль та "важкої" їжі? Лікар-дієтолог Оксана Скиталінська радить саме зараз піклуватися про організм, щоб гідно витримати випробування нічним поїданням калорійних страв.
Отож, правила підготовки наступні:
- випивайте склянку ледве теплої води, можна з декількома краплями соку лимона перед кожним прийомом їжі.
- Кожен додатковий перекус заставляє печінку виробляти ферменти-детоксиканти і сприяє росту інсуліну, що не лише стимулює голод і переїдання, але стимулює розвиток запальних процесів. Дво-разовий прийом їжі дає відпочинок підшлунковій залозі.
P.S. Рекомендації не стосуються ослаблених, післяопераційних та інших людей, зокрема із загостренням запалень органів травлення.
Наприклад,
Сніданок: Варене яйце + бобові (ложка-дві) + зелень/овочі + горіхи (1-4 шт) + мандаринка + йогурт. Кава.
Обід: Суп овочевий +запечена курка + свіжі овочі + квашена капуста + ложка оливкової олії + пів яблука. Настій шипшини.
Вечеря: Парова риба + овочі свіжі та парові + 1/4 авокадо + насіння льону/чіа (кавова чашечка) + ягоди (1-2 столові ложки). Напій з цикорію.
Найкраще запікати у скляному або керамічному посуді (не в "рукаві" і не в фользі).
Це - цукерки, тістечка, тортики, шоколадки і солодкі напої, включно із сухофруктами (родзинки, фініки, інжир і тд), і медом. І хліб. Каші можна -- лише 1-2 столові ложки (гречка, вівсянка та нешліфований рис), але не обов'язково, якщо прагнете скинути зайве до опівночі 31 грудня.
Можна неміцної: ий свіжозаварений зелений чай, каву - лише одну чашечку вранці.
"Від такого раціону "впаде" живіт, легко зійдеться спідниця та штани на животі і, що найприємніше - пропаде відчуття голоду", - гарантує лікар-дієтолог. - З усіх цих груп продуктів можна готувати надзвичайно смачні страви та напкомбінувати, готувати різні соуси до риби та птиці, воду пити, настояну на розім'ятих ягодах та порізаних дрібно фруктах."