Луцький «ПРО100ФЕСТ» вразив присутніх своєю оригінальністю

13 та 14 січня у Луцьку пройшов «ПРО100ФЕСТ. Корисно, якісно, натурально» у приміщенні коворкінг-центру "А-В-Hub".

Метою заходу було популяризувати здоровий спосіб життя серед волинян, ознайомити лучан з корисною здоровою їжею та натуральними товарами. Присутні мали можливість не лише дізнатися багато цікавого про Луцьк, розвиток бізнесу на його теренах, а й стати свідком представлення багатьох цікавих новинок, які можуть допомогти кожному зберегти і зміцнити своє здоровя.

Тут не лише навчалися, розважалися, дивувалися, а й корисно відпочивали. Кожен мав змогу знайти для себе те, що його цікавило найбільше, дізнатися щось нове і на живо скуштувати здорову їжу, котра доступна бажаючим.

Приміщення центру умовно було розподілене на окремі зони, що створювало додаткові зручності гостям заходу. Присутні могли бачити все і стати свідками проведення різних майстер-класів.

Загалом було шість локальних зон.

Бажаючі могли дізнатися про фізичні вправи, які допомагають тримати організм в тонусі, як боротися із наслідками малорухливого способу життя і зберегти молодість свого організму.

Неменш цікавим та захоплюючим був тренінг Наталії Тарапатової «Корисне харчування дітей». Ведуча наголосила на найбільших помилках дорослих, які шкодять здоров'ю дітей. Запропонувала шляхи вирішення проблеми частих дитячих захворювань.

«Зазвичай виною дитячих сезонних хвороб є не садочок чи школа, а низький імунітет як результат неправильного харчування дитини», - підкреслила експертка.

Вона представила для обговорення перелік порад щодо збереження дитячого здоров'я:

- замінити тривале сидіння за ґаджетами активним дозвіллям;

- позбутися шкідливих звичок балувати дітей магазинними солодощами;

- перейти на здорове збалансоване харчування;

- виробити режим відходу до сну не пізніше 21.30 год.;

- відмовитися від сухих сніданків, котрі шкодять шлунку, фабричних цукерок, солодкої води, чіпсів, сухариків тощо;

- змінювати одноманітність корисної їжі, збагачувати раціон свіжими овочами та фруктами;

- дотримуватися норм правильного приготування корисних страв.

«Через обмаль в організмі вітаміну D восени ми часто хворіємо. Щоб підтримати організм потрібно щоденно вживати третину долоні горохів, пити воду або правильно приготований узвар, слабо зварене яйце, багате на вітамін D, збільшити частоту вживання авокадо, що нейтралізує шкідливі речовини в організмі», - підсумувала ведуча.

Презентація коворкінгу А-В Hub Костянтином Волковим переконало присутніх у європейському майбутньому волинської столиці, у можливостях українських стартапів та бізнес-ідей.

Катерина Теліпська підтримала виступ експерта і доповнила, що Луцьк – місто не лише інновацій, а й героїчного минулого, тому варте розвитку як туристичний об'єкт.

Усі мали можливість придбати неймовірні подарунки для себе та своїх рідних та близьких: хліб без дріжджів, цукерки, житній солод, пророщені зерна, спеції, олії, хлібці, каші та інші еко-товари; косметику ручної роботи, вироби з глини, взуття з вовни, мило та іграшки ручної роботи.

Тут відбувалися майстер-класи, ігри та інші розваги для дітей від луцьких дитячих центрів.

Майстер-клас на ткацькому станку представила Курбан Світлана і дозволила всім бажаючих торкнутися великого мистецтва ткання.

Майстриня Якимовик Валентина навчила маленьких відвідувачів створювати дивний іграшковий світ зі соломи.

Ірина Степанівна ознайомила присутніх із властивостями спецій, їх лікуванними можливостями і запрпопонувала всім охочим скуштувати цілющий чай з індійських трав, що максимально зігріває людський організм в холодну пору року.

Це вперше в Луцьку об’єднались творчі спільноти, щоб організувати корисне та цікаве свято для волинян.