
16:00, 19 червня 2016 р.
Як потрапляє полуниця на стіл?
Журналісти «Громадського.Волинь» вирішили дізнатися, звідки у холодильниках лучан береться полуниця. Для цього довелося поїхати у поле за містом. Саме там, у районі села Вишків, росте полуниця фермерки Вікторії Вінцюк.
Полуницями у жінки засаджено 25 соток. В день Вікторія і дві її помічниці збирають близько 60 кілограм врожаю, а в пік сезону доходило і до 150-ти кілограм. Зараз плодів менше, бо сезон закінчується.
Ціна на ягоду, однак, не падає. Вікторія розповідає, що минулого року у цей час полуницю оптом віддавала по 12 гривень. Сьогодні ціна тримається в районі 20-25 гривень за кілограм. Це пов’язано з тим, що врожай цьогоріч невеликий. Надприбутковим свій бізнес героїня сюжету не називає. Каже, що заробити можна, і що це приємний заробіток.
Більше того, всі друзі і рідні залишаються задоволеними: «Всі з задоволенням допомагають, а я ділюся. Дам їм те, що маю, і не доведеться навіть нікуди їхати. Вони знають, що полуниця в мене без хімікатів», – розповідає жінка.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
21:29
5 грудня
13:00
5 грудня
12:25
5 грудня
Що очікує Україну до вступу в ЄС і як набуття членства вплине на кожного українця
Партнерський матеріал
11:00
5 грудня
08:22
5 грудня
Тепло починається з тих, хто не проходить повз – допоможіть тисячам хвостиків пережити зиму
Новини компаній
15:00
4 грудня
14:50
3 грудня
ТОП новини