16:00, 19 червня 2016 р.

Як потрапляє полуниця на стіл?

Журналісти «Громадського.Волинь» вирішили дізнатися, звідки у холодильниках лучан береться полуниця. Для цього довелося поїхати у поле за містом. Саме там, у районі села Вишків, росте полуниця фермерки Вікторії Вінцюк.

Полуницями у жінки засаджено 25 соток. В день Вікторія і дві її помічниці збирають близько 60 кілограм врожаю, а в пік сезону доходило і до 150-ти кілограм. Зараз плодів менше, бо сезон закінчується.

Ціна на ягоду, однак, не падає. Вікторія розповідає, що минулого року у цей час полуницю оптом віддавала по 12 гривень. Сьогодні ціна тримається в районі 20-25 гривень за кілограм. Це пов’язано з тим, що врожай цьогоріч невеликий. Надприбутковим свій бізнес героїня сюжету не називає. Каже, що заробити можна, і що це приємний заробіток.

Більше того, всі друзі і рідні залишаються задоволеними: «Всі з задоволенням допомагають, а я ділюся. Дам їм те, що маю, і не доведеться навіть нікуди їхати. Вони знають, що полуниця в мене без хімікатів», – розповідає жінка.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#полуниця #врожай
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...