• Головна
  • Санепідемстанція Волині знає про неякісні товари і вчить волинян їх уникати
11:40, 11 квітня 2012 р.

Санепідемстанція Волині знає про неякісні товари і вчить волинян їх уникати

Щоб пасхальний кошик приніс в оселю довгоочікуване свято – санепідслужба Волинської області звертає увагу мешканців міст та сіл на необхідність ретельного вибору продуктів харчування та дотримання правил гігієни при підготовці святкових заходів. Інформує «Волинська правда».

Зокрема, при покупці продовольчої сировини та готових харчових продуктів необхідно переконатися в належній якості та безпечності даного продукту, тобто перевірити наявність у продавця документації, яка свідчить про походження та безпечність продукції.

«Купуйте продукти в перевірених магазинах. Перевіряйте термін придатності, чим він менший, тим корисніше продукт, оскільки містить менше консервантів. Подивіться на склад, зазвичай він зазначений на звороті упаковки. Тут вказані інгредієнти, які представлені в порядку зменшення їх кількості в продукті. Якщо не впевнені в якості, запитайте у продавця сертифікат на продукцію, перевірте термін придатності, дату завезення в магазин і дізнайтесь щодо умов її зберігання», – закликає Головний державний санітарний лікар волинської області.

Якщо продукція закуповується на ринку – рекомендують звертатися за інформацією щодо безпечності продукту до фахівців ветеринарно-санітарної лабораторії ринків. Необхідно уникати покупок продуктів у невизначених для цього місцях.

Просять не забувати, що чимало корисної інформації про продукт заховано на маркуванні. Так, на етикетці повинна бути інформація про виробника продукту, умови та термінів зберігання продукції, поживної цінності тощо. Якщо інформація, зазначена на етикетці, неповна або відсутня взагалі – радять такий продукт не купувати взагалі.

Приготовлені в домашніх умовах страви варто зберігати не довше однієї доби і, обов’язково, в холодильнику за температури не вище +60С. Особливо небезпечні – багатокомпонентні салати, що заправлені майонезом чи сметаною. Така продукція може зберігатися не більше 6 годин.

Разом з тим, необхідно пам’ятати, що організм часто не справляється з широким різносмаковим асортиментом страв, тому наявність великої кількості жирної їжі може викликати негативні прояви з боку шлунково-кишкового тракту навіть у здорової людини. Особливо обережними потрібно бути людям  старшого віку, людям, що мають хронічні захворювання, та дітям.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
live comments feed...