• Головна
  • Топ-10 продуктів, які захистять вас від простуди
08:00, 2 грудня 2016 р.

Топ-10 продуктів, які захистять вас від простуди

Зміни температури повітря на вулиці призводить до зниження імунітету і загострення захворювань, таких як застуда. Кваліфікований дієтолог з Нью-Йорка Ліза Яру склала список з 10 продуктів харчування, здатних підтримати ваш організм зсередини.

Червоний перець
Як відомо, вітамін C необхідний для активізації імунної системи. І в червоному перці його міститься в два рази більше, ніж у цитрусових. “Споживання п’яти різних фруктів і овочів в день здатне забезпечити організм 200 мг вітаміну C, і тим самим підвищити імунітет”, – каже Яру.

Кріп
Регулярне вживання кропу підвищує опірність організму до інфекційних захворювань. Ця рослина збільшує кількість білих кров’яних тілець, які руйнують бактерії і віруси в організмі, що знижує ваші шанси застудитися.

Йогурт
Багато йогуртів містять пробіотики, які допомагають організму протистояти зараженню і швидко відновитися після хвороби. “Прибуток, що знаходяться в йогурті – це корисні бактерії, які покращують травлення. Близько 60% стану імунітету залежать від здоров’я кишечника – він є своєрідною обороною вашого організму”.

Зелений чай
Він допомагає не тільки в процесі зниження ваги, зелений чай також містить антиоксиданти, необхідні для підтримки оптимального здоров’я. Згідно з даними, опублікованими Національним центром біотехнологічної інформації, зелений чай надає захисні функції в боротьбі з оксидантами і радикалами, які можуть завдати шкоди організму, коли не знаходяться під контролем.

Солодка картопля (батат)
Відмінною альтернативою традиційному картопляному пюре на святковому столі може стати солодка картопля. Вона багата на антиоксиданти і покращує функції клітин.

Часник
Відомий своїм ароматом, часник є компонентом, який традиційно вважається мало не головним помічників в боротьбі з застудою. Він містить кальцій, калій, які позбавляють від небажаних бактерій.

Куркума
Куркума – це не тільки приправа, яка покращує смак страв, її також використовують для боротьби з інфекціями і запаленням, запобігаючи пошкодження, викликані вільними радикалами.

Лосось
Ця риба багата білком, насиченим такими необхідним поживними речовинами, як омега-3 жирні кислоти, які необхідні для активації T-клітин. Чим вище в організмі рівень цих клітин, тим більше у вас шансів не захворіти.

Устриці
Устриці містять вітаміни C, E і безліч антиоксидантів, які підтримують здоров’я клітин організму.

Брюссельська капуста
Мало того, що брюссельська капуста є джерелом маси поживних речовин на таку невелику кількість калорій. Щоб заповнити половину денної норми вітаміну C, за обсягом вам буде потрібно не більше половини чашки цього овоча.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#застуда #продукти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...