Як правильно харчуватись під час грипу

Бульйон з курятини допоможе імунній системі впоратися з вірусами грипу на початковій стадії захворювання. Такий висновок вчених з Університету штату Небраска.

Вчені довели, що карнозин, який міститься в курячому супі, підвищує активність нейтрофілів - білих клітин крові, що захишають від інфекцій. Також вчені наполягають на ефективності супу, а не простого бульйону. Бо комплексно діють на організм ще й цибуля, часник та зелень, які є в юшці.

Натомість переїдати під час грипу дієтологи не радять. Як розповів Gazeta.ua дієтолог Борис Скачко, надлишок харчів перешкоджає звільненню організму від вірусу.

"Якщо температура вище 38 градусів, краще взагалі не їсти. Замість цього збільшити споживання води. Щоб рідини було 5% від маси тіла. Це точка відліку. Плюс один літр на кожен зайвий градус температури. Наприклад, людина вагою 60 кілограмів має за добу випивати при грипі три літри води, якщо температура піднялася на два градуси до 38 з половиною - плюс два літра. Виходить 5 літрів води за добу. Не їсти по простій причині - якщо ми зїли трохи каші - вона годину буде стояти в шлунку і не дасть воді потрапити в кров", - каже Скачко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати

Коментарі