
15:22, 22 липня 2017 р.
Мешканців містечка неподалік Луцька застерігають від інфекційних захворювань

Більше ніж у 2 рази за 6 місяців поточного року зросла захворюваність населення Ківерцівського району гострими кишковими інфекціями.
В Україні склалася загрозлива ситуація із захворюваності населення на кишкову групу інфекцій та харчові отруєння, так як вдвічі збільшилась кількість спалахів цих захворювань у порівнянні з минулим роком (в 2016 році - 166 спалахів, за півроку поточного року – понад 100). Кількість потерпілих при цьому зросла в 4 з половиною рази, здебільшого це діти, - пише «Район. Ківерці».
Про це інформує завідувач Ківерцівського районного лабораторного відділення Луцького міжрайонного відділу ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України» Алла Пахальчук.
За 6 місяців поточного року більше ніж у 2 рази зросла захворюваність населення району гострими кишковими інфекціями. У половині випадків люди виникнення хвороби пов’язували із вживанням харчових продуктів, придбаних на об’єктах торгівлі у населених пунктах по місцю проживання.
За період поточного року в Україні зареєстровані 62 випадки ботулізму, 71 особа постраждала. Померло 8 осіб , які вживали в’ялену та копчену рибу, та одна особа, яка вживала м’ясну консерву власного виробництва.
В області щорічно реєструється до 10 випадків даного захворювання. У поточному році захворіло двоє дорослих, один з них пов'язує свою хворобу із вживанням копченої риби, яку придбав у місцевому магазині.
До компетенції лабораторних центрів Міністерства охорони здоров'я входить епідеміологічний нагляд (спостереження), реєстрація, розслідування інфекційних та неінфекційних захворювань та спалахів.
На основі вищезазначеного, з метою попередження виникнення спалахів інфекційних захворювань та харчових отруєнь серед людей, Ківерцівське районне лабораторне відділення Луцького міськміжрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» рекомендує׃
- ретельно проводити вхідний контроль харчової продукції, яка надходить для реалізації ;
- вимагати від постачальників супровідні документи про походження та безпечність продукту;
- забезпечити гігієнічне навчання персоналу;
- забезпечити підтвердження безпечності продукції, що реалізується;
- організувати запровадження системи безпечності НАССР при введенні в обіг харчових продуктів та продовольчої сировини.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
21:00
16 травня
08:56
16 травня
14:49
14 травня
09:55
14 травня
20:58
12 травня
13:56
12 травня
live comments feed...