• Головна
  • Статистичні дані до Дня працівників харчової промисловості
08:21, 15 жовтня 2017 р.

Статистичні дані до Дня працівників харчової промисловості

Традиційно у третю неділю жовтня відзначають своє професійне свято працівники харчової промисловості, яка займає ключові позиції в області за обсягами реалізованої промислової продукції. За підсумками січня–серпня 2017р. харчовики Волині реалізували продукції на 4,1 млрд.грн, що становило 24,4% загальнообласного обсягу промислової реалізації.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Волинській області.

Значний вклад в цей сектор економіки внесли приватні акціонерні товариства «Володимир-Волинська птахофабрика» «Волиньхолдінг», цех забою та переробки птиці товариства з обмеженою відповідальністю «Птахокомплекс «Губин», товариства з обмеженою відповідальністю «Агротехніка», з додатковою відповідальністю «Рожищенський сирзавод» та публічні акціонерні товариства «Луцьк Фудз», «Теремно хліб», яким належало майже 80% загальнообласної реалізації харчової промисловості.

На підприємствах цього виду діяльності зайнято 6,4 тис.осіб, або кожен шостий працюючий в промисловості, вкладено 14,3% обсягу капітальних  та  7,2 % іноземних інвестицій, спрямованих у розвиток промисловості області.

У січні–серпні 2017 р. вироблено 18,6 тис.т хліба та хлібобулочних виробів, 17,7 тис.т борошна, 5,6 тис.т ковбасних виробів, 2,2 тис.т маргарину і жирів харчових подібних, 1,7 тис.т масла вершкового, 1,5 тис.т м’яса свиней свіжого чи охолодженого, 1,1 тис.т печива солодкого і вафель тощо.

Волинь вносить чималий внесок у виробництво продуктів харчування в Україні. Майже 60% кетчупів і соусів томатних інших, понад 20% майонезу та соусів емульгованих, більше 10% замороженого м’яса птиці, вироблених в державі, належить підприємствам області.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#статистика #промисловість
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...