20:41, 26 жовтня 2017 р.
Які продукти найчастіше підробляють
У гонитві за прибутком нечисті на руку підприємці часто підробляють продукти. Напевно Ви чули про сирний продукт замість сиру, сметанний соус замість сметани і навіть апельсиновий сік з ароматом апельсина.
Де слід шукати підступ і як його визначити, пише Сегодня . Отже, уважно перевіряйте якість таких продуктів:
1. Мед - підроблений мед має присмак паленого цукру. Його рекомендують зберігати в холодильнику, а натуральному меду він не потрібен. Якщо вдома є хімічний олівець, опустіть грифель в мед. Якщо продукт забарвиться синім, це говорить про те, що його розбавили цукровим сиропом або водою.
2.Сметана - сметанний продукт відрізняється від сметани тим, що тваринні жири в ньому замінюють на рослинні, а молочний білок - соєвим. Якщо опустити ложку натуральної сметани в окріп, вона повністю розчиниться, а фальсифікат опуститься на дно.
3. Крабові палички - те, що там немає крабів, зрозуміло всім. Але туди домішують соєвий білок, крохмаль і щедро присмачують продукт підсилювачами смаку. Уважно дивіться, щоб на упаковці було в складі слово "сурімі". Це білий рибний фарш, з якого і повинні складатися палички.
4. Червона ікра - на підробці червоної ікри люди наживають величезні статки. Її можуть фарбувати або робити з водоростей. Натуральна ікра при стисканні лопається і має гіркуватий присмак, а підробка просто розжовується. У натуральній ікрі ікринки повинні бути цілими, а в банці зовсім небагато рідини.
5. Копчена риба - те, що повинно коптитися природним способом. Але копчення давно досягається застосуванням спеціальної рідини - "рідкого диму", який по всьому світу визнаний найсильнішим канцерогеном. Відрізнити натуральне копчення легко - м'ясо копченої природним способом риби має жовтуватий відтінок, а в районі шлунка збирається жир такого ж кольору.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
20:23
9 грудня
15:24
9 грудня
15:00
9 грудня
23:44
6 грудня
ТОП новини
live comments feed...