ІНФОГРАФІКА
18:21, 24 листопада 2017 р.
Індекс українського борщу зріс на 33 % з початку року (ІНФОГРАФІКА)
ІНФОГРАФІКА
Використання індексу борщу стало відповіддю на індекс Біг-Мака для оцінки реальної інфляції.
Індекс українського борщу в 2017 році зріс на 33%, - повідомляє керівник Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.
Простіший рецепт борщу такий: свинина, картопля, буряк, капуста, морква, цибуля, томатна паста, вода питна, лавровий лист, сіль, перець, сметана.
До розрахунку беремо всі компоненти цієї страви, за винятком лаврового листа, томатної пасти, солі та перцю. Ціна на ці продукти мало впливає на загальну картину.
За середньостатистичними цінами свинина з кісткою коштує 100 грн. за кілограм, або 60 грн. за 600 гр., буряк – 5,4 грн. за кілограм, або 2,7 грн. за 500 гр., картопля – 5,8 грн. за кілограм, або 2,9 грн. за 500 гр., капуста – 4,2 грн. за кілограм, або 1,3 грн. за 300 гр., морква – 6,4 грн. за кілограм, або 1,3 грн. за 200 гр., цибуля – 5 грн. за кілограм, або 1 грн. за 200 гр., сметана – 47,5 грн. за кілограм, або 11,9 грн. за 250 гр.
Ця смачна страва нам обійшлась на 20 листопада в 81 грн.
За статистичними даними на 10 січня українська традиційна перша страва на початок року нам обходилась майже в 61 грн.
Таким чином, борщ з початку року подорожчав на 20 грн., або на 33%. Але борщ, приготовлений 10 вересня, коштував 84,2 грн. Тобто за два місяці він став дешевшим на 3,2грн. за рахунок здешевлення м’яса та деяких овочів.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
20:15
11 грудня
20:23
9 грудня
live comments feed...