• Головна
  • В Україні дорожчає масло, хліб та яловичина
15:16, 4 грудня 2017 р.

В Україні дорожчає масло, хліб та яловичина

В Україні дорожчає масло, хліб та яловичина

За листопад зростання цін зафіксували на 14 найменувань товарів із 23, що підлягають державному моніторингу.

За листопад суттєво подорожчало вершкове масло – на 6 грн. за кілограм, або на 4 %. Відтепер масло коштує в середньому в Україні більше 160 гривень, - повідомляє Олексій Дорошенко, генеральний директор Української асоціації постачальників торговельних мереж.

Найвищий приріст продемонстрували яловичина, сало і сметана – від 1,20 грн. до 1,3 грн. за один кілограм або літр. Так, зокрема, яловичина й сало за місяць додали 1,3 грн., що дорівнює 1 % та 2 % відповідно. Відтепер за місяць до Нового року вартість кілограму яловичини з кісткою в середньому в Україні становить 113 грн., а сала – 68 грн. Сметана подорожчала на 1,2 грн. за кілограм, або на 3 %. ЇЇ середня ціна – 48 грн.

Необхідно зазначити, що за листопад майже на чверть гривні зросла вартість соціальних сортів хліба. На сьогодні середня ціна найдешевшого білого хліба становить 13 гривень за кілограм, а чорного – 12,8.

За поточний період суттєво знизилися ціни на свинину, курячу тушку і гречку. Свинина подешевшала більш ніж 3 гривні, або 3 %, курка в тушці – на 1,5 грн., або 2,5 % і крупа гречана – на 1,3 грн., або 7 %. Середньостатистична ціна свинини – 98,5 грн. за кілограм, курки – 53 грн., а гречки – 19 грн.

Не може не радувати пересічного українця той факт, що у листопаді цього року гречка вперше за два роки перетнула межу нижче 20 гривень за один кілограм.

За словами експерта, відпускні ціни виробників та на оптових ринках показують стабільні ціни на овочі та фрукти, у той час як Держстат фіксує зниження цін на картоплю, капусту, моркву та цибулю.

За рік індекс салату "Олів’є" зріс на 26 % (ІНФОГРАФІКА)

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Статистика #ціна #Дорошенко
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...