• Головна
  • Український шоколад за вимогами ЄС: що зміниться (ІНФОГРАФІКА)
09:25, 4 січня 2018 р.

Український шоколад за вимогами ЄС: що зміниться (ІНФОГРАФІКА)

З 1 січня 2018 року в Україні починають діяти європейські вимоги до продуктів з какао та шоколаду.

Про це повідомляє Представництво ЄС в Україні у Facebook.

Шоколад – це харчовий продукт, отриманий із какао-продуктів і цукру, який містить не менше ніж 35 % загальної кількості какао-продуктів.

За новими вимогами, молочний шоколад має містити не менше 25% какао-продуктів та не менше 14% молочних продуктів. Білий шоколад повинен складатися з 20 % какао-масла та понад 14% молочних продуктів.

"На відміну від вимог національного стандарту України (ДСТУ), який є добровільним, європейські вимоги є обов’язковими для виконання", - йдеться у дописі.

Нагадаємо, раніше заступник Міністра аграрної політки та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева повідомляла, що в разі невідповідності продукту даним вимогам, він не зможе називатись «шоколадом» або «шоколадним». А матиме назву «солодкий батончик» або «глазурована цукерка».

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Шоколад #вимоги #ЄС
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...