• Головна
  • Небезпечне морозиво: як в Україні обдурюють покупців
20:30, 2 червня 2018 р.

Небезпечне морозиво: як в Україні обдурюють покупців

В Україні зараз повністю відсутня система контролю за якістю морозива і відповідністю складу, який вказують виробники на упаковці.

Про це заявив виконавчий директор Союзу споживачів України Максим Несміянов, - пише "Обозреватель".

"У дитинстві купиш морозиво, воно через 5-7 хвилин починає текти, стаканчик протікає. Нещодавно купив собі морозиво 47-33 - це ДСТУ (Державний стандарт України), яке гарантує, що там немає крім молочних жирів ніяких інших. Стаканчик мені не подобається, викинув у смітник. Приходжу викинути сміття вранці, а морозиво не розтануло за добу. Думаю, нічого собі. Випадковість? Нічого подібного", - підкреслив він.

Крім того, Несміянов звернув увагу на продовження терміну зберігання ласощів.

"Раніше морозиво зберігалося 10-12 місяців. Сьогодні підходиш і є морозиво, яке зберігається два роки. Як вони примудрилися продовжити життя морозиву? Хлопці вирішили, що навіщо прострочку викидати, якщо можна додати хімічні елементи і продавати два роки. У нашій країні, де йде системне відключення електроенергії, виробник чомусь вирішив, що два роки можна утримувати одну і ту ж температуру. Повний маразм", - додав громадський діяч.

Не кращим чином справи з ваговим морозивом джелато, яке продають на вулицях.

"Замість того, щоб до кожного сорту купити ложечку, вони завели одну і миють в брудній воді", - додав Несміянов.

Також він порадив не орієнтуватися на ціну продукту як показник якості.

"Хлопці, які підробляють, зрозуміли цей лайфхак. Сьогодні найдорожче купиш і можеш на той світ піти. Підробляють все, контролю ж немає", - підсумував активіст.

Натомість лікар-невролог Олексій Пелепейченко розповів, чому в літню спеку варто відмовитися від втамування спраги за допомогою популярних газованих напоїв та морозива.

"Всі ці солодкі газовані води та морозиво в спеку краще не вживати. Це дуже багато цукру, це скачок цукру, а потім різке падіння рівня глюкози в крові. Краще компот із сухофруктів, відвари, зробити якийсь зелений чай з лимоном. Це оптимально для підтримки рівня цукру, магнію, натрію і калію в крові", - зазначив він.

Тож експерти радять відмовлятися від морозива, особливо такого, що втратило свою форму. Якщо ж на це немає сил, то перевіряти його склад та термін придатності. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#морозиво #небезпека #придатність #склад #цукор #Україна
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...