Студенти з Луцька перевірили знання у проекті «Харчові технології 2019»

В українських вузах харчових технологій 1 листопада відбувся перший етап освітнього конкурсу «Харчові технології 2019». Проект організований благодійним Фондом Бориса Колеснікова для підтримки активних студентів, розвитку інноваційних ідей та допомоги майбутнім фахівцям в освоєнні обраної професії.

Ініціатива об'єднала 20 найбільших вишів країни: Києва, Харкова, Луцька, Дніпра, Одеси, Умані, Сум, Чернігова, Миколаєва, Кривого Рогу та Херсону. Конкурсанти пройшли комплексне тестування з профільних предметів, продемонстрували знання і творче мислення. Наприкінці листопада стануть відомі імена 80 переможців відбіркового етапу. У фіналі конкурсу «Харчові технології 2019» вони зможуть презентувати і захистити перед членами експертного журі власні проекти і бізнес-інновації.

У підсумку експерти назвуть 30 авторів кращих розробок, вони отримають можливість відвідати міжнародну виставку кондитерської продукції і технологій ISM у січні 2019 року у Кельні. Фонд також виділить п'ять грантів (від $50 тис. до $100 тис.) на створення і розвиток власного бізнесу в Україні.

Президент благодійного Фонду Борис Колесніков побажав удачі конкурсантам в інтелектуальному змаганні за поїздку в Кельн, де вони побачать реальну картину глобальної харчової промисловості, дізнаються про тренди наступного року. «Проект «Харчові технології» об'єднав майбутню еліту країни, сьогоднішніх талановитих студентів, які завтра стануть провідними фахівцями харчових підприємств України, приведуть в Україну зарубіжних інвесторів. У цьому сезоні конкурсу ми даємо можливість його переможцям не тільки стати гостями провідного форуму в Німеччині, а й поборотися за фінансовий ресурс, щоб почати кар'єру підприємця. Упевнений, в фіналі «Харчових технологій» членів журі чекає маса оригінальних ідей студентів, незвичайні бізнес-моделі стартапів, інноваційні рішення виробництва продукції, зберігання і переробки сировини», - зазначив Борис Колесніков.

Викладачі відзначають, що участь в освітніх проектах мотивує молодь. Вона прагне знайти застосування отриманим знанням, реалізувати нові ідеї, працювати в стартапах, отримати досвід роботи за фахом. «Про конкурс я дізналася від подруги, вона в минулому році стала його переможницею і їздила до Кельну на харчової форум. Це була відмінна мотивація для мене. Я поставила собі за мету дійти до фіналу, пройшла всі тести, так як добре навчаюся. У фінал прийду з ідеєю харчових концентратів медичного призначення в дитячому харчуванні», - розповіла Тетяна Глянь, конкурсантка з Харківського національного технічного університету сільського господарства ім. Петра Василенка.

Студенти з Луцька перевірили знання у проекті «Харчові технології 2019», фото-1

Нагадаємо, студенти, які бажають долучитися до освітніх конкурсів «Агро 2019» та «Авіатор 2019», мають подати заявку на участь в проектах. Комплексні тестування учасників відбудуться в кінці листопада. Переможці освітніх ініціатив відвідають міжнародні профільні виставки у Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати
Коментарі