Уникайте смаження на олії, - поради міністерки Супрун

Уникайте смаження на олії, - поради міністерки Супрун

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун рекомендує українцям за можливості уникати вживання рослинної олії і заправляти нею салати.

Про це Супрун повідомляє у Facebook.

“Намагайтесь не смажити на рослинній олії. Смаження на рослинній олії не є найздоровішим рішенням. При нагріванні олії можуть ставати шкідливими, і їжа — надто жирною та калорійною. Крім того, під час смаження відбувається так звана реакція Майярда, коли утворюється як коричнева скоринка, так і канцерогенні речовини акриламіди”, — написала Супрун.

“Краще менше смажити, і їсти олію в салаті”, — рекомендує очільниця МОЗ.

Додамо, раніше У. Супрун рекомендувала не відмовлятись від морозива, коли болить горло.

Нагадаємо, раніше Супрун інформувала суспільство про те, що за півроку 2018 в Україні гостру кишкову інфекцію діагностували у 47 256 людей.

олія смаження вживання. користь шкода
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати
Коментарі