Розповіли про корисні та шкідливі продукти для печінки

Розповіли про корисні та шкідливі продукти для печінки, Дар'я Окружко

Що «вбиває» нашу печінку, а що робить її сильнішою, і як жити, щоб печінка довго залишалася здоровою.

Про це розповідає UkrHealth.

Вчені називають печінку життєво важливим фільтром організму, – але людина часто сама погіршує роботу цього цінного для здоров’я органу. Зокрема, вчені торкнулися питання вживання алкоголю.

За їх словами, якщо в організмі людини багато шкідливого ацетальдегіду, тобто, вона випиває багато спиртного, важливі кровотворні клітини печінки атрофуються і на їх місці виникають рубці, які заростають жиром.

Крім цього, вживання алкоголю зневоднює печінку, а волога для неї вкрай потрібна.

«Печінка – це найбільший внутрішній орган, для хорошої роботи йому води більше всіх треба. Тому, коли господар під градусом, печінка мучиться і страждає», – зазначили медики.

За даними Австралійської національної ради з охорони здоров’я, щоб захистити клітини печінки від знищення, в день можна випивати не більше двох разів з 10 грамів чистого спирту. Дану кількість містять у собі дві чарки міцного алкоголю, або два келихи вина або кухоль пива в 500 мл.

Зробити печінку сильнішою, як показують багато даних, допомагає кава. Її вживання сприяє активному розщепленню жиру навколо печінки, а також забезпечує її важливим антиоксидантом глутатіоном.

Інший корисний для печінки напій – це зелений чай. Японські медики встановили: люди, які регулярно випивають 4-5 кружок зеленого чаю в день, не скаржаться на печінку. У них також зменшується ризик захворювання на рак печінки.

печінка здоров'я
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати

Коментарі