• Головна
  • Розпочинайте сезон посіву ярих культур разом з «Волинь-Зерно-Продукт»
12:34, 15 березня 2019 р.

Розпочинайте сезон посіву ярих культур разом з «Волинь-Зерно-Продукт»

Розпочинайте сезон посіву ярих культур разом з «Волинь-Зерно-Продукт»

Підготовка до посіву ярих культур передбачає певні заходи і агротехнічні операції. Важливо правильно підготувати до сівби культуру. А саме підібрати адаптовані до ґрунтово-кліматичних умов регіону сорти, доробку і протруювання насіння, спосіб підготовки ґрунту і внесення добрив.

Високої врожайності ранніх ярих культур можна досягнути лише за умови підбору високопродуктивних сортів, стійких до абіотичних і біотичних факторів.

Саме такі сорти сертифікованого насіння пропонує ТзОВ«Волинь-Зерно-Продукт».

Горох:

Саламанка - новий високоврожайний середньоранній сорт зернового гороху, що вражає високою стійкістю до вилягання, відмінною посухостійкістю та високим вмістом протеїну.

Астронавт - новий високоврожайний середньостиглий сорт зернового гороху, що здатний забезпечувати врожайність понад 6 т/га (перевірено в умовах власного агровиробництва). Цей сорт характеризується високою врожайністю сирого протеїну і стійкістю до вилягання.

Ярий ячмінь:

Одіссей - пластичний сорт для всіх зон вирощування, значний потенціал врожайності . Характеризується високою крупністю зерна, солодом високоїякості для виробництва пива та віскі.

Себастьянпосухостійкий сорт з високою стійкістю до вилягання та осипання зерна в колосі. Також він стійкий до гельмінтоспоріозу і борошнистої роси. Напрям використання – пивоварний.

Також в наявності сорти ярої пшениці Ленокс, сої Кіото та Опус.

Головною особливістю технології передпосівного обробітку під ярі культури є складність прогнозування її заздалегідь, адже на фізичні властивості посівного шару значною мірою впливають водний і температурний режими, які формуються взимку та у період весняного танення снігу, а також умови фізичного «достигання» ґрунту в допосівний період.

Весняний обробіток починають за настання фізичної стиглості ґрунту, ознаками якої є добре кришіння, відсутність прилипання ґрунту до робочих органів знарядь, посвітління гребенів та грудок на полі.

Під ярі культури вносять NPK, які швидко розчиняються у ґрунті. Їх також можна замовити у ТзОВ«Волинь-Зерно-Продукт».

Обов’язковим профілактичним заходом підготовки насіння до сівби є протруювання насіння, яке проводять одним із рекомендованих препаратів, що входять до “Переліку пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні”.

Протруювати насіння можна як завчасно (за 2-3 тижні), так і безпосередньо перед сівбою. Завчасне протруювання особливо ефективне для захисту рослин від сажкових хвороб.

ТзОВ«Волинь-Зерно-Продукт» розробляє оптимальні рецептури для обробки насіння на основі кращих складників провідних виробників ЗЗР, а саме Syngenta, Bayer, Adama та BASF.

Ярі зернові культури є холодностійкими культурами, тому їх слід висівати якомога раніше, як тільки дозволить стан ґрунту.

Звертайтесь за консультацією до спеціалістів ТзОВ«Волинь-Зерно-Продукт». Індивідуальний підхід до кожного клієнта гарантований!

Телефон: (0332) 28 68 02

Електронна скринька: office@vzp.com.ua

Адреса: м.Луцьк,вул.Мамсурова,10

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#ВІЛІЯ #ЗЕРно #соя #ячмінь #пшениця #луцьк
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...