09:24, 22 листопада 2021 р.
На Волині виготовляють унікальний хліб
У кожному селі є свої давні рецепти, які передаються з покоління в покоління. У Бірках на Любешівщині печуть «бірківський хліб», а готують його на заквасці та у дубових діжках. Нині і досі є господині, які печуть хліб за старовинним рецептом своїх предків, – пише 12 канал.
Господиня Галина Павлюк пектиме унікальний хліб на заквасці. Його тут називають «бірківським», адже здавна його готували саме в цій місцині. Для господині цей хліб найсмачніший. Хоч, каже, молоде покоління, не так полюбляє.
Основна його перевага, зауважує жінка, – натуральність. Усі інгредієнти – власного виробництва. бо ж по-іншому такий хліб просто не вдасться. Основні інгредієнти: житнє борошно і вода.
У готуванні цього хліба є ще одна особливість: класти у форму потрібно стільки, скільки вміститься за раз у руку. Бо докладений відділиться. Далі дають хлібові ще трохи настоятися і відправляють у розігріту піч.
За дві години його змазують водою і дають ще трішки постояти.
По-особливому, кажуть, хліб смакує із салом, місцевим в’яленим м’ясом та українським борщем.
А із закваски, яка лишається від хліба, господиня пече улюблені в її родині польські млинці. Це вже невід’ємна частина приготування знаменитого «бірківського» хліба.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
20:15
11 грудня
20:23
9 грудня
live comments feed...