Новини компаній
15:58, 18 лютого 2022 р.

Чай матча і його особливості

Новини компаній

У кав’ярнях, кафе, ресторанах, закладах здорового харчування дуже поширеним стає чай матча. Це екзотичний, невідомий широкому колу споживачів, але дуже корисний та особливий продукт. Його використовують у японській чайній церемонії, де він заварюється класичним способом. Він нараховує кілька тисяч років, адже використовувався ще у стародавній Японії. Але світовим трендом став усього кілька років тому.

Матча являє собою пудру, яку отримують із чайного листа, подрібненого за допомогою кам’яного жорна. Справжній високоякісний продукт виготовляють лише у Японії. Врожай збирають на початку літа або навесні. Перед цим, приблизно за місяць, чайні кущі накривають спеціальними навісами. У цьому продукті дуже багато антиоксидантів – більше, ніж у будь-якому іншому зеленому чаї.

Чай матча і його особливості, фото-1

Головні особливості матча

Відразу після того, як врожай зібрано, листя проходить обробку парою. Далі його просушують, вирізають прожилки та стебла й перемелюють у дрібний порошок. Саме так і отримують той чай матча, який готують у наших кав’ярнях і ресторанах. Під час зберігання та транспортування дотримуються особливих умов. Продукт має бути герметично упакований. Його отримають у сухому й прохолодному, захищеному від світла місці.

Кожного цікавить, чому чай матча став таким популярним, і майже кожен заклад має його в своєму арсеналі. Його широка поширеність обумовлена тим, що він найкраще підходить для тих, хто дотримується принципів здорового способу життя й харчування. Матча стане чудовою, не менш смачною альтернативою традиційному капучино або фільтр-каві. По-перше, тому, що чудово бадьорить. Випиваючи чашку, людина не відчуває прискореного серцебиття, як у випадку з кавою.

Чай матча найкраще смакує на початку робочого дня. Він здатен забезпечити максимальну працездатність, сприяє чудовій концентрації уваги й здатності довго отримувати її на якомусь важливому завданні. Прихильників матча зацікавлює також естетичність процесу його приготування, й не просто так, адже саме він застосовується під час японських чайних церемоній.

Для приготування чаю матча використовують традиційний посуд. Це чаша з кераміки, бамбукові ложечка та вінчик, і, нарешті, сама пудра, отримана із чайного листа. Вона повинна мати насичений зелений колір. Приготувати матча можна де завгодно, навіть у себе вдома або в офісі. Класичний рецепт передбачає приготування на воді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...