Новини компаній
17:45, 14 червня

З чим поєднується вино

Новини компаній

Вино – один із найпопулярніших напоїв світу. Не дивно, що існує готельна наука, яка вивчає найкраще поєднання його з продуктами – еногастронімія. Нижче ми зібрали корисні поради від професіоналів, які допоможуть вам у складанні меню.

З чим поєднується вино, фото-1
  • Чим дорожче закуска, тим дешевшим має бути напій. І навпаки, якщо подається недороге вино, то доповненням до нього мають бути вишукані страви. Яскравий приклад: устриці та вельми демократичне за ціною сухе Мюскаде. Серед французьких гурманів гуляє такий жарт: Мюскаде та устриці – приклад ідеального союзу, благословленого небесами.
  • Кріплені десертні вина ідеально доповнять оливки або горіхове асорті.
  • Якщо ви плануєте подавати на стіл сирну тарілку, не виставляйте до неї вишукані винтажні вина. З огляду на специфічну особливість, цей продукт заглушить ексклюзивні відтінки смаку напою. Найкраще вибрати марочне вино за середньою вартістю.
  • Блакитні гострі сири чудово поєднуються з десертними винами, зокрема, з Портвейном.
  • Поєднання – шоколад та вино – добре працює тільки з Хересом або Портвейном. Для освіжаючих напоїв із високою кислотністю таке сусідство категорично не підходить.
  • В'єтнамські гурмани знайшли досить незвичайний додаток до вина – кров кобри. Вважається, що така гастрономічна пара робить смак напою яскравішим і насиченішим.
  • Червона риба чудово поєднується з білим та рожевим вином. Якщо вживати її з напоєм червоного кольору, в роті з'явиться неприємний металевий присмак.
  • Для сезонних овочевих салатів на зразок грецької підійдуть легкі кислотні вина, для теплих м'ясних салатів варто вибрати повнотілі білі або рожеві напої.
  • Прохолодний Рислінг чудово доповнить фруктові салати та морозиво.
  • Якщо у блюді є вершковий соус, його слід подавати з повнотілими винами на кшталт Шардоне.
  • Смак ягідного соусу чудово відтінить Мерло.
  • Для м'яса барбекю підійдуть Ріслінг, Совіньйон Блан і Піно Грі. Якщо планується асорті з м'яса, риби та дичини, вибирайте вина із соковитим смаком на зразок Піно Нуара або нейтральні рожеві.
  • Вишукана фуа-гра і паштети чудово поєднуються з Сотерном, Піно Нуаром або Ріслінгом з південних регіонів.
  • Смак свіжоприготовленого стейку чудово відтінить Шираз.
  • Солодкі страви з гарбуза добре доповнювати ароматною Марсалою, а гарбузовий суп можна подати із Шардоне.
  • Вишуканий смак десертів з персиками або абрикосами, якнайкраще підкреслить Рислінг, за умови, що вино було виготовлене з урожаю пізнього збору.
  • Капризний крем брюле стане ще смачнішим, якщо до нього подати Сотерн.
  • Ягоди чудово поєднуються з Ширазом, а тропічні фрукти з Гевюрцтрамінером та Шампанським;
  • Кісточкові фрукти, зокрема, інжир можна подати з Марсалою або напівсолодким Токаєм.
З чим поєднується вино, фото-2

Якщо ви хочете здивувати сім'ю або друзів ідеально продуманою трапезою, то насамперед слід подбати про напої. В алкомаркеті Vintage вас порадує великий асортимент алкоголю, який чудово доповнить звичайний сімейний обід або урочисту вечерю з колегами та друзями. Ви зможете замовити молоді та вінтажні вина від найвідоміших виноробів з усього світу. Купуйте якісні ліцензовані напої за демократичними цінами, а професійні сомельє розкажуть про особливості екземпляра, що вас зацікавив, і допоможуть зробити правильний вибір.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...