• Головна
  • М’ясопереробні підприємства Волині наживаються на селянах
18:04, 6 серпня 2013 р.

М’ясопереробні підприємства Волині наживаються на селянах

М’ясопереробні підприємства на Волині де-факто у півтора-два рази знизили закупівельні ціни на сировину у селян: із 18-20 грн/кг у 2012-му до 10-12 грн/кг цьогоріч.

Про це під час зустрічі із керівниками підприємств заявив заступник губернатора Віталій Карпюк, – повідомили IA ZIK у прес-службі ОДА.

Із 150 наявних в області м’ясопереробних підприємств лише 5 закуповують м’ясо безпосередньо у селянина. Решта – завозять із-за кордону, зокрема, Республіки Польща.

«Усі відповідні служби повинні спрацювати так, аби призупинити ввезення імпортної сировини. Чому ж не купити продукцію місцевого виробника і дати можливість заробити волинянину, який до того ж отримає державну дотацію у сумі 2 тисячі гривень за одну голову великої рогатої худоби. Невже дешевше ввозити в регіон сировину «сумнівної» якості зі шкір свиней та м’яса птиці механічної обвалки за тисячу кілометрів і завдавати шкоди здоров’ю людей?», – апелював Карпюк до м’ясопереробників.

Зокрема, у Рожищі, Заборолі та Горохові функціонують підприємства, що й надалі застосовують «тіньові схеми» ведення бізнесу. «Ми неодноразово зверталися до керівників м’ясопереробних підприємств працювати в рамках постанови уряду. Однак, бачимо, що підприємцям вигідніше закупити сировину в Польщі, таким чином, не мати тяганини з оформленням відповідних документів», – зазначив він.

Віце-губернатор Волині також обурився ціновою політикою на ринку м’яса. «У 2012 році закупівля у населення високоякісної м’ясної сировини сягала 18-20 грн/ кг, у цьому ж році лише – 10-12 грн/кг. Вартість знижено, але покупець цього не відчув. Крім того, у кожному пункті заготівлі м’яса має бути касовий апарат. Як бачимо, роботу м’ясопереробних підприємств має перевірити Антимонопольний комітет», – заявив Карпюк.

 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
live comments feed...