15:27, 18 жовтня 2015 р.

«Мясний» семінар на Волині

За ініціативи департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації  представники аграрної галузі обговорили актуальні питання розвитку і ведення галузі м’ясного скотарства, - повідомляє "Волинська газета".
«На Волині вирощується 25 відсотків м’ясного стада України, а споживання яловичини українцями не відповідає нормам. З метою збереження галузі було вирішено зібрати нараду», – каже директор департаменту агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрій Горбенко.
Учасники наради-семінару ознайомилися з роботою провідних господарств галузі м’ясного скотарства. 
Директор департаменту тваринництва Мінагрополітики Микола Кваша  зазначив, що за останні 5 років поголів’я ВРХ м’ясного напряму продуктивності скоротилося. Споживання м’яса та м’ясопродуктів в Україні не досягає раціональної, науково обґрунтованої норми, яку рекомендують науковці та Міністерство охорони здоров’я. У складі м’ясного раціону здорового харчування людини повинно переважати м’ясо яловичини.  
Микола Кваша зазначив, що Мінагрополітики вбачає вихід із цієї ситуації в створенні Асоціації м’ясного скотарства. Окрім того, директор департаменту тваринництва наголосив, що Україна має величезний експортний потенціал. Можливо, створювати окремі підприємства, які будуть орієнтовані виключно на експорт.
Щодо державної підтримки, Микола Михайлович повідомив, що у державному бюджеті виділено 250 млн. грн. на підтримку галузі тваринництва. 
 Учасники наради погодилися із тим, що назріла потреба створення Асоціації м’ясного скотарства, представником від Волині одноголосно вибрали Валентина Чернецького (керівника «Ратнівського аграрія»).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#семінар
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...